Italienska guldkorn på nyöppnade The Bakery på Djurgården

Publicerad

30 maj öppnar restaurangen The Bakery på Pop House på Djurgården. Bakom det nya konceptet står Anna-Viola Edman, som tidigare jobbat med Halv trappa plus gård, Fotografiska och Bistro Capitol.

Till nya The Bakery har man hämtat in och förfinat några riktiga italienska guldkorn. Arancinos, charkuterier, kvalitetspizzor, italienska pan pizzor och småskaliga italienska kvalitetsviner dominerar menyn.

– På Capitol hade vi bara en möjlighet att laga mat och det var i en pizzaugn. Där föddes tanken: det går ju att laga nästan allt i en pizzaugn, berättar Anna-Viola Edman.

The Bakery har nyligen helrenoverats och inför sommaren lockar restaurangen med nytt matkoncept, ny inredning och dessutom en stor, grönskande uteservering vänd mot Gröna Lunds huvudentré.

Anna-Viola Edman tog senast fram Bio Capitols hyllade mat- och vinkoncept. Dessförinnan har hon jobbat med Fotografiska, Boqueria, Ling Long och Halv trappa plus gård. Även Jesper Sennerfeldt, kökschefen från Bistro Capitol, har anslutit till Pop House och jobbar nu med utveckling av koncernens restauranger. Kökschefen på The Bakery heter David Wadlund. Målet har varit att skapa en inkluderande restaurang:

– Alla ska känna sig välkomna på The Bakery, även barnfamiljerna som besöker Gröna Lund eller ABBA-muséet. Idag vill alla äta kvalitetsmat med bra råvaror utan galen prislapp och nu kan man göra det på The Bakery på Djurgården, säger Anna-Viola Edman.

Anna-Viola Edman är ny chef för Food & Beverage inom Pop House-koncernen, där nyligen också Hasselbacken införlivades.

The Bakery har smygöppnat på helgerna och från 30 maj står ugnarna varma alla dagar i veckan mellan 11:00 – 22:00.