Mamma Mia! Behind The Movie Magic

Publicerad

ABBA The Museum är stolta att presentera en ny interaktiv utställning – Mamma Mia! Behind The Movie Magic. I utställningen visas rekvisita, kostymer som Meryl Streeps välkända snickarbyxor, Stellan Skarsgårds disco-outfit och Lily James jeans, skisser med mera både framför och bakom kameran.

Ingmarie Halling skapare av ABBA The Museums utställningar, är tillsammans med Björn Ulvaeus initiativtagare till den nya utställningen om filmerna Mamma Mia! (2008) och Mamma Mia! Here We Go Again (2018). Idén är att visa arbetet bakom filmerna – Vilka var med? Var spelades de in? Vilken teknik användes? Detta är några av många frågor som besvaras i utställningen.

I samarbete med den globala producenten av Mamma Mia!, Judy Craymer och Universal Pictures i Los Angeles har ABBA The Museum fått tillgång till rekvisita och filmklipp som aldrig tidigare visats i Sverige.

– Den nya utställningen kommer berätta historien bakom filmerna på samma lekfulla och nära sätt som vi berättar om ABBA i museet. Utställningen kommer att ge besökaren en titt bakom kameralinsen genom bilder, filmklipp, rekvisita, scenografi och kostymer och naturligtvis intervjuer med de medverkande, säger Ingmarie Halling Creative Director ABBA The Museum.

–  Det är väldigt spännande att vi har blivit ombedda att samarbeta med ABBA museet i Stockholm för att visa upp några av händelserna ’bakom kulisserna’ från studior och på plats. Vi visar en glimt av hur vi skapade den grekiska idyllen för både den första och andra filmen samt de ikoniska kostymerna som bärs av huvudrollsinnehavarna, däribland Meryl Streep och Pierce Brosnan, säger Judy Craymer.

Mamma Mia! – filmerna har musiken en självklar plats, allt bygger på ABBAs låtskatt och i utställningen visas klipp från inspelningar i Benny Anderssons studio i Stockholm där svenska musiker spelar in bakgrunderna till filmmusiken.

Mamma Mia! Behind The Movie Magic öppnar lördagen den 6 april 2019. Utställningen visas på ABBA The Museum i Stockholm fram till april 2020.

Läs mer här.