Ambivalensen

14 September Fri Entré

Norrlandsduon Ambivalensen består av Sandra Eberskoug (Östersund) och Joel Rönnbäck (Luleå). Bandet föddes hösten 2013 i en KTH-studentkorridor där Sandra och Joel hade lyckats mygla till sig boende trots att ingen av dem studerade. Joel råkade höra Sandra sjunga och bad henne att lägga sång på ett av hans projekt vilket ledde till ett möte på Cafe String på Södermalm där de satte sig med ett anteckningsblock för att ta över hela världen.

Det tog ett år av arbete innan deras självbetitlade EP, Ambivalensen, såg dagens ljus. EP:n skrevs, producerades och mixades av bandmedlemmarna i ett vardagsrum på Bondegatan. Det genreöverskridande soundet intresserade både media och producenter, bl.a. Random Bastard-producenten Imchibeat som 2015 inledde ett samarbete med bandet. Imchibeat arbetade vid tidpunkten med Promoe (Looptroop-Rockers) som även han fattade tycke för bandets musik och ett distansprojekt påbörjades mellan de tre parterna. Det skickade beats och inspelningar mellan varandra tills att singeln, ”Jag dog”, växt fram. Det var först efter att låten var utgiven som artisterna träffade varandra för första gången i verkliga livet. ”Jag dog” blev startskottet för ett lyckat samarbete där lead-sångerskan, Sandra, vid sidan av Ambivalensen numera turnerar som vokalist med Promoe.

Den 18 augusti 2017 släppte bandet singeln, ”Allt för mig” – en poplåt som beskriver känslan att vara såpass över öronen kär i någon att det blir till ens hela existens.
Låten är producerad och skriven tillsammans med Åke Olofsson från Den Svenska Björnstammen och Niklas Berglöf. Genom Åke och Niklas har soundet blivit mer organiskt och akustiskt än det tidigare utgivna materialet.

Hösten 2017 och våren 2018 åkte Ambivalensen med som support till några av Den Svenska Björnstammens konserter och snart ser ni dem på klubbar och festivaler nära dig!

Pop House Live - Ambivalensen
Läs mer