Dolce

April 13th Free entrance

Fredag den 13 april välkomnar vi Dolce till Pop House Live!

Två fantastiska singlar, ett par rader hos Noisey och en schysst spelning anordnad av Vice var allt det tog för att Umeå-duon Dolce skulle segla upp i medvind och förgöra allting på några nanosekunder. Med VU-aktiga montona pulser, rökrutesång och knarriga gitarrer som soundtrack till en solgassande förmiddag i Laurel Canyon kommer vi Dolce rätt nära. Lite som om Beach House och svenska jazzlegenden Monica Zetterlund möttes upp i Twin Peaks för att skapa musik tillsammans.

Med de två fantastiska singlarna ”Hand i Hand” och ”Inez Palema” har Dolce fått ett grymt genomslag. På ömsom svenska och ömsom engelska har Anna Levander och Leopold Nilsson gett oss precis vad vi behöver – och med släpp nummer två i form av dubbelsingeln ”Enslig tid/090″ är vi än mer övertygade.

Enbart på singlarna genomförde duon fina liveframträdanden både på egen hand men även som förband åt Amason och en mycket hyllad konsert på Way Out West.

Under året har bandet givit ut den helt svenskspråkiga debutskivan under namnet “Av Liv och Grönska” på anrika Startracks. Skivan producerade av Mattias Glavå som tidigare haft samma ära åt bl.a. Dungen och Håkan Hellström.

Dolce på Spotify:
https://open.spotify.com/artist/6wIPycsVyFlJaHYTW8qY0T

Hungrig? På Pop House finns det massa gott att äta och dricka!Hungrig? Det finns massor av gott att äta och dricka i vår restaurang!

Entré: helt gratis

Välkommen!

Pop House Live - Dolce
Läs mer